logo social ctrl

Social Ctrl door de ogen van stagiair Andy!

Al sinds november zit hij in het Social Ctrl team. In digitale vormgeving is hij een held, maar dankzij zijn studies bedrijfsmanagement en digitale marketing gaat zijn kennis zelfs verder. Kortom: Andy biedt een grote meerwaarde aan Social Ctrl. Na vijf maanden stage lopen wordt het dus hoog tijd om meer te ontdekken over Andy en zijn ervaringen op de werkvloer. Zijn jullie klaar voor een interview met stagiair Andy? Hier gaan we dan!

Hi Andy! Je maakt nu al een tijdje deel uit van het team. Hoe is je stage tot nu toe verlopen?

“Heel goed! Het is natuurlijk een hele ervaring. Na jaren op de schoolbank te hebben gezeten, kwam ik terecht in de bedrijfswereld en dat was voor mij even aanpassen. Gelukkig werd ik vanaf dag 1 goed ontvangen en was de begeleiding top. Ook met de collega’s had ik meteen een goede klik. Een betere start kon ik mij niet inbeelden.”

Hoe ervaar jij het om in teamverband te werken?

“Wat mij heel erg aanspreekt, is dat iedereen binnen het team een andere achtergrond heeft. Hoewel we vaak iets bekijken vanuit verschillende invalshoeken, komen we telkens samen tot een goed idee en dat geeft mij voldoening. Ook de sfeer binnen Social Ctrl is top. Er gaat geen dag voorbij dat ik mij verveel.”

Waarom wou je stage lopen bij Social Ctrl?

“Social Ctrl ligt op de site van C-mine. Deze site heeft een belangrijke betekenis voor mij. Ik ben de derde generatie die hier kan werken. Zowel mijn vader als overgrootvader werkten hier als gastarbeider. Het is dan ook een grote eer om deze traditie verder te zetten.”

Op welk project ben je het meest trots?

“Goh, ik ben trots op alles wat ik maak, omdat alle projecten zaken zijn die ik heel graag doe. Over het algemeen vind ik het zalig om een branding uit te werken, want dat heeft altijd een grote impact. Kijk maar eens naar een logo. Van reclamefolders tot bedrijfswagens, je kan logo’s op verschillende plekken terugvinden. Daaruit haal ik veel voldoening. Wanneer het team dan nog eens complimenten geeft aan mij, is dat de kers op de taart!”

Waar komt je passie voor design vandaan?

“Ik kom uit een creatief gezin. Mijn papa is bijvoorbeeld muzikant. Iets creëren dat uniek is, zit bij ons in de familie. Ik hield me van kinds af aan al creatief bezig. Zo maakte ik mijn eigen speelgoed huizen uit schoendozen. In het middelbaar maakte ik zelfs de presentaties van leerkrachten, gewoon omdat ik dat graag deed. Het was wel niet makkelijk om de grote stap naar design te zetten. Ergens durfde ik niet en vroeg ik mij af of die keuze wel verstandig was. Toch ging ik 100% voor digitale vormgeving en daar ben ik nu meer dan trots op.”

Wat typeert jou als designer?

“Wel, ik ben fan van het onderbouwen. Voor mij is het belangrijk om tijdens elk project een antwoord te vinden op de “waarom”-vraag. Daarom schuilt er bij mij achter alle designs een boodschap. Dat kan zitten in de kleinste details, gaande van een lettertype tot een bepaald beeld.”

We willen natuurlijk ook meer te weten komen over jou als persoon. Daarom hebben we nog enkele leuke vragen voor jou!

“Ok! Laat maar komen.”

Wat is je favoriete serie of film?

Ik heb er 2! Eerst en vooral: The Da Vinci Code. Wat mij hierbij aanspreekt, is het mysterieuze. Personages gaan in de film op zoek naar een oplossing voor een probleem. Als ik de film reflecteer naar mezelf, zie ik wel overeenkomsten, want tijdens mijn stage ga ik ook op zoek naar oplossing voor klanten. Daarnaast ben ik enorm fan van The Marvel Universe. Bij deze films vind ik het kleurgebruik zalig. Elke superheld krijgt een bepaalde kleur toegewezen. Dat is echt pleasing to the eye!

Welk liedje beschrijft jou het beste?

“Zonder twijfel is dat “Stronger” van Kanye West.”

Als jij mocht koken voor het hele Social Ctrl team, wat zou de pot dan schaffen?

“Ik heb Italiaanse roots. Daarom zou ik beginnen met een pasta carbonara, volledig op zijn Italiaans wel te verstaan. Zo kan ik iedereen kennis laten maken met de échte Italiaanse keuken.”

Hoe ziet jouw ideale vakantie uit?

“Heel simpel! Ik hou van de natuur en kan genieten van de kleine dingen. Gezellig met mijn familie in het zuiden van Italië genieten van lekker eten, daar teken ik direct voor.”

Tot slot. Waar zie je jou staan na je stage bij Social Ctrl?

“Als ik een vast contract zou krijgen, zou ik niet twijfelen en start ik meteen met werken voor Social Ctrl. Ik ben volledig in de ban van het bedrijf en haar locatie.”

Een creatieve digitale vormgever met Italiaanse roots en het designer hart op de juiste plek! Dankzij dit interview leerden we veel bij over stagiair Andy. We zijn dan ook more than proud dat hij al vijf maanden part of the team is. Heb jij nood aan een (re)branding, of wil jij genieten van de creatieve designs van Andy? Bij Social Ctrl staan wij klaar om jou te helpen!

Wil je graag met ons samenwerken?

19 - 06 - 2023
The Reel-deal voor jouw onderneming!
Instagram Reels zijn helemaal hot! Bovendien zijn ze niet alleen leuk om naar te kijken, maar voor bedrijven is het ook een interessante marketingtool. Let's get Reel!
http://Lees%20meer%20
16 - 05 - 2023
Maak het verschil met LinkedIn Advertising!
Met meer dan 675 miljoen gebruikers is LinkedIn één van de grootste zakelijke sociale netwerken ter wereld. Adverteren op LinkedIn is voor veel bedrijven dus erg interessant!
http://Lees%20meer%20

Heb je een vraag of wil je graag eens samenzitten?