The Reel-deal voor jouw onderneming!

Je hebt ze vast en zeker al voorbij zien komen: Instagram Reels zijn helemaal hot!  Bovendien zijn ze niet alleen leuk om naar te kijken, maar voor bedrijven is het ook een interessante marketingtool. Let’s get Reel!

june aye ddXvOGrWGSw unsplash 2

Instagram Reels, wat is dat nu juist?

In 2020 werd Instagram Reels geïntroduceerd. Reels zijn verticale video’s die tot 60 seconden lang kunnen duren, en zoals Instagram het zelf zegt: een nieuwe manier om amusante video’s te maken. Je kan meerdere clips opnemen of uploaden en daarna bewerken met audio, effecten en creatieve tools.

Je kan een Reel maken door naar de Instagram camera te gaan (waar je ook jouw stories maakt) en te kiezen voor Reels. Et voila, je bent klaar om te beginnen! 

Waarom Instagram Reels inzetten als bedrijf?

Er zijn verschillende redenen waarom het een goed idee is om Reels in te zetten. Wij sommen alvast enkele voordelen op! 

young people using reels 2
  1. Duurzame content: een Reel kan weken na het plaatsen zichtbaar blijven voor nieuwe mensen. Zo kan het zijn dat er na een tijdje nieuwe views en likes binnenkomen.
  1. Zichtbaarheid creëren: Reels worden hoog getoond op mensen hun feed. Op de start- en explore-pagina en bij het zoeken op hashtags worden Reels vaak bovenaan geplaatst.
  1. Bereik: doordat je meer zichtbaarheid hebt, wordt jouw bereik ook groter. 
  1. Een blik achter de schermen: mensen leren jouw bedrijf nog beter kennen door deze korte video’s. Wat kan leiden tot meer engagement en vertrouwen. 
  1. Fun: het voornaamste is om mensen te vermaken. Lukt dit goed, dan genereer je naamsbekendheid!

Waar let je het best op bij het maken van een Reel?

Wil je eraan beginnen? Dan zijn er enkele tips die jou goed helpen! Houd het interessant door afwisselende content te plaatsen en gebruik te maken van effecten. Doe onderzoek op welke hashtags er wordt gezocht en plaats deze onder jouw Reel. Zo word je namelijk sneller gevonden.

Een belangrijke tip: plaats de Reel zeker in jouw feed! De kans om meer views te halen wordt hierdoor groter. Daarnaast kan je best een aantrekkelijke omslagfoto gebruiken. De video past dan goed tussen jouw andere content en trekt meer mensen aan. En als laatste: een vleugje humor is ook altijd goed!

Conclusie? Reels hebben verschillende voordelen voor ondernemingen en zijn effectief om jouw bereik te vergroten. Kan je hulp gebruiken bij het maken van creatieve Reels? Contacteer ons gerust!