logo social ctrl

Over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en hoe wij ons steentje bijdragen.

Er wordt tegenwoordig vaak over duurzaam ondernemen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gepraat. Maar weet jij eigenlijk wat dat betekent? De termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar eigenlijk staan ze toch net voor iets anders.

MVO focust namelijk meer op het sociale aspect terwijl duurzaam ondernemen de nadruk op het ecologische aspect legt.

Duurzaam ondernemen

Eerst en vooral houdt deze ruime term in dat een bedrijf zich bewust is van hun vervuiling, maar natuurlijk vooral dat ze actie ondernemen om de ecologische impact zo laag mogelijk te houden.

Als digital agency zijn doen we veel van ons werk uiteraard digitaal. Zo plannen we vooral online meetings in met onze klanten om nodeloze verplaatsingen te vermijden. Daarnaast proberen we het papiergebruik op kantoor zo laag mogelijk te houden. Zo worden bijvoorbeeld offertes en facturen ook digitaal doorgestuurd. Onze CEO Indira heeft sinds kort haar papieren blok ingeruild voor een Remarkable. Dat is een e-papertablet waarmee je notities en schetsen kan maken. Ook onze teamleden gebruiken sinds kort een notitieboekje met uitwisbare whiteboardpagina.

Verder proberen we ook zo weinig mogelijk single-use producten te gebruiken. Water drinken we niet uit een plastic flesje, maar uit een herbruikbare beker. Onze computers zetten we na een werkdag volledig uit zodat ook zij de nodige rust krijgen na de werkuren! Er staan sinds kort ook plantjes naast elk bureau. Die brengen wat meer zuurstof en kleur naar de werkruimte.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Een bedrijf dat aandacht heeft voor MVO zorgt voor een positieve werksfeer en dus ook voor gelukkige werknemers.

Onze CEO Indira hecht veel belang aan het sociale aspect van ondernemen. Ze biedt het team coachings aan waarin we vooral werken aan persoonlijke groei, zowel op het werk als buiten de uren.

Daarbovenop vinden we het belangrijk om iedere middag samen te lunchen, dan kunnen we de werkpraat even achter ons laten en gezellig keuvelen over wat ons bezighoudt in onze vrije tijd. Praten over elkaars interesses zorgt voor een goede verbinding tussen de werknemers. En na de lunch delen we ook al eens graag een zelfgemaakt dessert.

Niet alleen binnen Social Ctrl focust Indira op MVO. Ze richtte ook Dare to Care op, een organisatie die thuislozen een warme kerst bezorgt.

Misschien is het als bedrijf goed om eens na te denken over de manier waarop jij onderneemt? Meer inzetten op de groene kant van ondernemen zorgt voor een sterkere reputatie en dus op termijn ook betere bedrijfsresultaten!

Wil je graag met ons samenwerken?

19 - 06 - 2023
The Reel-deal voor jouw onderneming!
Instagram Reels zijn helemaal hot! Bovendien zijn ze niet alleen leuk om naar te kijken, maar voor bedrijven is het ook een interessante marketingtool. Let's get Reel!
http://Lees%20meer%20
16 - 05 - 2023
Maak het verschil met LinkedIn Advertising!
Met meer dan 675 miljoen gebruikers is LinkedIn één van de grootste zakelijke sociale netwerken ter wereld. Adverteren op LinkedIn is voor veel bedrijven dus erg interessant!
http://Lees%20meer%20

Heb je een vraag of wil je graag eens samenzitten?