logo social ctrl

Video is the new text

In een wereld waar men wordt overspoeld met informatie, is het doel op te vallen tussen de massa in de hoop dat jouw potentiële klant jouw merk opmerkt. Uit talloze onderzoeken is gebleken dat informatie in een video tot 60 000 keer sneller wordt verwerkt door de hersenen dan tekstuele content. Een logisch gevolg is dan ook dat marketeers volop inzetten op video en daarmee kun je verschillende kanten op. Wij doen alvast de 2 populairste strategieën uit de doeken.

1. Snackable video content

Dankzij wifi en mobiel internet brengt de hedendaagse consument on-the-go heel wat tijd scrollend door op verschillende sociale media. Op de bus, in de rij, al wandelend naar het werk, hét moment om toe te slaan met een snackable video en de consument naar jouw merk te lokken.

Een snackable video is een zeer korte video van minder dan 30 seconden, waarmee de boodschap snel wordt overgebracht. Het doel is grote ideeën te verpakken in een klein format zodat het tussendoor geconsumeerd kan worden, maar toch een impact maakt waardoor je top-of-mind blijft. Het uiteindelijke doel van deze korte filmpjes is om de consument naar je pagina of uitgebreidere content te lokken wanneer ze daar meer tijd voor hebben.

Mobile first

Met deze strategie is het noodzakelijk je puur te richten op mobiele gebruikers. Uit een recent onderzoek blijkt dat de Belg gemiddeld meer dan anderhalf uur per dag op mobiel internet doorbrengt. Begin dit jaar waren er bijna 8 miljoen actieve mobiele gebruikers. En van deze massa kijkt 41% dagelijks online video’s via de smartphone. Indrukwekkende cijfers die bewijzen dat mobile first the way to go is.

And…action!

Video’s maken, het klinkt als veel werk maar van één inspanning kan je langere tijd profiteren dankzij het snackable concept. Zo kun je bijvoorbeeld 1 uitgebreide video maken om deze daarna op te delen in meerdere, korte snackable video’s! Je kunt dus bestaande video content makkelijk verpakken in nieuwe korte filmpjes.

How-to

  • Onmiddellijk prikkelen en de aandacht trekken.
  • Maak het aantrekkelijk en makkelijk te verteren: houd de boodschap simpel.
  • Maak gebruik van visual cues, staakwoorden en beeldspraak.
  • Verbaas! Zorg ervoor dat de consument jouw merk onthoudt en verder rondkijkt op jouw pagina.
  • Zorg voor een duidelijke ‘shareknop’ en call to action.
  • Ondertiteling is een belangrijke meerwaarde aangezien het geluid op de smartphone zelden aanstaat.

2. Live Streaming

Een andere strategie voor het inzetten van video content is live streaming: content maken en die tegelijkertijd online streamen. Het biedt de mogelijkheid tot interactie met je publiek waardoor je hen betrekt in jouw storytelling. Een extra aantrekkingskracht van live streaming is het feit dat je het publiek een blik achter de schermen gunt. Het is een eenvoudige manier om de corporate veil te laten zakken en een meer menselijke kant van het bedrijf te tonen.

Do-It-Yourself

Live streaming geeft je dus een kans om op een persoonlijke manier in contact te treden met het doelpubliek. Ideale gelegenheden om live te streamen zijn dus bijvoorbeeld productlanceringen, Q&A’s, aankondigingen en live events. Belangrijk aan het ‘live’ aspect is dat je het kan plannen, maar niet mag produceren. Je hebt dus geen dure filmploeg nodig, maar simpelweg een medewerker met een smartphone. Het is juist een pluspunt dat je zelf aan de slag gaat in het plaats van dat je het uit handen geeft. Dat geeft een onpersoonlijke en zeer zakelijke indruk, waar je net even vanaf wilt. Live streaming gaat om het benadrukken van het persoonlijke en het intieme. Omdat het live is, mag er iets mis gaan en mag je over je woorden struikelen. Dat wekt sympathie op en laat zien dat jouw bedrijf simpelweg uit mensen bestaat.

Wil je graag met ons samenwerken?

19 - 06 - 2023
The Reel-deal voor jouw onderneming!
Instagram Reels zijn helemaal hot! Bovendien zijn ze niet alleen leuk om naar te kijken, maar voor bedrijven is het ook een interessante marketingtool. Let's get Reel!
http://Lees%20meer%20
16 - 05 - 2023
Maak het verschil met LinkedIn Advertising!
Met meer dan 675 miljoen gebruikers is LinkedIn één van de grootste zakelijke sociale netwerken ter wereld. Adverteren op LinkedIn is voor veel bedrijven dus erg interessant!
http://Lees%20meer%20

Heb je een vraag of wil je graag eens samenzitten?