logo social ctrl

Het leven van een stagiaire bij Social Ctrl

Wie ben ik?

Hoi iedereen! Mijn naam is Lauren Metten, studente Communicatiemanagement aan Hogeschool PXL. Op 17/02/2020 begon ik als stagiaire bij Social Ctrl. Ondertussen zijn we halverwege mijn stage. Daarom leek het mij de hoogste tijd om een blog te schrijven over hoe ik deze stage ervaar.

Het prille begin

Zoals ze in The Sound Of Music ook zeggen: Let’s start at the very beginning, a very good place to start. Mijn eerste week bij Social Ctrl. Ik herinner me nog goed dat ik aankwam op mijn stageplek vol zenuwen, iets wat volgens mij iedere student heeft op zijn/haar eerste stagedag. Logisch ook, dit is een plaats waar je 12 à 13 weken aan vast zit. Stel dat je collega’s of taken dan niet meevallen.

Gelukkig werden mijn zenuwen al meteen van tafel geveegd bij mijn ontvangst. Ik werd hartelijk verwelkomd en voelde me al meteen een deel van het team!

Na de kennismaking nam Niels me even apart om mijn taken en hun diensten te overlopen. Voor mijn stage begon had hij me al gevraagd of er bepaalde zaken waren die ik in mijn takenpakket wilde hebben. Mijn antwoord daarop was “zoveel mogelijk” om zo de verschillende kanten van een communicatiebureau te ontdekken. Ik kan zeggen dat hij hier volledig rekening mee heeft gehouden. Gedurende mijn stage krijg ik de tijd om mij bezig te houden met:

  • Het schrijven van blogs,
  • Het maken van een concurrentieanalyse met aanbevelingen,
  • Het organiseren van een teambuilding,
  • Het organiseren van een netwerkevent,
  • Het ondersteunen van social media,
  • Het creëren van content,
  • Het analyseren van klanten,
  • Het uitvoeren van opdrachten om een echte Social Ctrl’er te worden,
  • Het opvolgen van een potentiële klant van A tot Z.

Stuk voor stuk toffe taken. Ik kon alvast niet wachten om eraan te beginnen!

Hoe word ik een echte Social Ctrl’er?

Mijn taken zijn allemaal erg leuk, maar de origineelste is toch de opdracht “word een echte Social Ctrl’er”. Deze taken zijn bedoeld om helemaal één te worden met het team, door activiteiten te doen die zij ook zouden doen. En laat ik toegeven dat ik dit nu echt geweldig vind aan mijn stage! Deze taken bevatten echt de zotste puntjes: Ga van de schuifaf, gebruik het mannentoilet in de Crib, geef een onverwachts feestje op kantoor, verkleed je één dag als een collega, luister een volledige dag naar metal of hardstyle… De bedoeling is om tegen het einde van mijn stage 200/250 punten te scoren. Niet goed genoeg voor mij. 250 moeilijk haalbaar? Challenge accepted! Stand van zaken op dit moment? 90/250.

6 weken later

Het team is nog steeds geweldig. Van die mening ben ik zeker nog niet veranderd. Het zijn allemaal vriendelijke en behulpzame mensen. Als ik eens even vastzit met een taak of als ik ergens hulp bij nodig heb kan ik altijd op hulp rekenen. Het is een goedlachs team waarin ik niet als “maar een stagiaire” wordt behandeld, maar als volwaardig deel van het team.

Helaas zitten we nu in een crisissituatie. Ik heb het team al meer dan drie weken niet meer kunnen zien omdat ik zelf ziek was gevallen. Dat was voordat de maatregelen genomen werden tegen het coronavirus. Twee weken geleden werd er besloten dat iedereen van thuis uit moest werken voor de eigen veiligheid. Geen makkelijke beslissing als je het mij vraagt, maar wel één die laat zien dat de gezondheid van medewerkers primeert. Op dit moment heerst er nog veel onzekerheid over wat er de komende weken allemaal gaat gebeuren. Ik hoop alvast dat het allemaal snel voorbij is en ik mijn stage in het bijzijn van het team kan verder zetten.

Wil je graag met ons samenwerken?

19 - 06 - 2023
The Reel-deal voor jouw onderneming!
Instagram Reels zijn helemaal hot! Bovendien zijn ze niet alleen leuk om naar te kijken, maar voor bedrijven is het ook een interessante marketingtool. Let's get Reel!
http://Lees%20meer%20
16 - 05 - 2023
Maak het verschil met LinkedIn Advertising!
Met meer dan 675 miljoen gebruikers is LinkedIn één van de grootste zakelijke sociale netwerken ter wereld. Adverteren op LinkedIn is voor veel bedrijven dus erg interessant!
http://Lees%20meer%20

Heb je een vraag of wil je graag eens samenzitten?