logo social ctrl

Sociale media tijdens corona

In maart sloeg de corona epidemie in alle hevigheid toe in ons land. Plotsklaps werd het volledige land in lockdown geplaatst. Winkels, horeca en zelfs enkele bedrijven moesten dicht. Toen dachten en hoopten we dat alles snel voorbij zou zijn. En hoewel de lockdown reeds enkele maanden voorbij is, is corona nog lang niet verslagen. Daarom is het nu belangrijker dan ooit om in te zetten op sociale media.

Online leven

Tijdens de lockdown bleken vele bedrijven en ondernemingen ook het online leven volledig stil te leggen. Campagnes werden gepauzeerd, net op het moment dat het publiek nood had aan informatie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat in de eerste weken van de lockdown het gebruik van sociale media met wel 31% gestegen is. Staan jouw sociale media momenteel nog steeds op een laag pitje, of heb jij zelfs geen socialemediakanalen? Dan is het dringend tijd om hier verandering in te brengen!

Hoe sociale media gebruiken tijdens corona

Informatie

Doordat de coronacijfers voortdurend schommelen en de regelgeving hierrond ook geregeld verandert, hebben mensen nood aan duidelijke informatie. Is jouw onderneming nog steeds gesloten door corona of heb je je openingsuren aangepast? Laat dit dan weten via jouw sociale media! Ook kun je meedelen hoe jouw bedrijf zelf met corona omgaat en met welke regels eventuele bezoekers rekening dienen te houden. Zorg ook steeds dat al jouw communicatie up-to-date is. Daarbij is het ook belangrijk om informatie die ondertussen niet meer van toepassing is, te verwijderen van jouw kanalen. Zo voorkom je verwarring en misverstanden.

Behoeften en noden

Denk steeds vanuit het standpunt van jouw doelpubliek, wat hebben zij nodig in deze vreemde tijd? Baseer je content steeds op de behoeften en noden van het publiek. Als je een webshop hebt, kun je deze zeker in de kijker zetten. Maar wees voorzichtig met te veel acties en kortingen zodat men niet denkt dat je van deze moeilijke tijd wilt profiteren.

Aanwezig en zichtbaar zijn

Zorg ervoor dat je steeds top of mind blijft bij jouw publiek. Verdwijnen van sociale media is dus zeker geen goed idee. Zo kun je bijvoorbeeld content posten om interactie uit te lokken. Ga in gesprek met jouw volgers en verbind elkaar.

Entertainment

Nog steeds blijven enorm veel mensen veel meer thuis en met de winter op komst zal dit zeker nog enige tijd zo blijven. Men heeft dus veel meer tijd en grijpt veel vaker én langer naar sociale media om zich bezig te kunnen houden. Je kunt jouw doelpubliek dus ook afleiding bieden met leuke content. Zorg er wel steeds voor dat alles ‘coronaproof’ is!

Heb je zelf geen ervaring met sociale media of heb je er simpelweg geen tijd voor? Bij Social Ctrl nemen we graag het beheer van al jouw sociale media voor onze rekening. Neem dus zeker contact met ons op of kijk eens bij onze diensten.

Wil je graag met ons samenwerken?

24 - 03 - 2023
Online marketing naar een hoger niveau met SEO & SEA
SEO en SEA zijn afkortingen die elke ondernemer ongetwijfeld al eens is tegengekomen. Voor sommigen bekende begrippen, maar voor anderen dan weer wat vaag. Wat betekenen SEO en SEA en waarom zijn ze belangrijk? Je ontdekt het in deze blog!
Lees meer >
02 - 02 - 2023
Hoe kan AI content creatie beïnvloeden?
In de afgelopen jaren is er veel gebeurd in de wereld van artificiële intelligentie (AI). Zo zijn er tal van nieuwe toepassingen ontwikkeld en wordt het steeds vaker ingezet in ondernemingen.
Lees meer >

Heb je een vraag of wil je graag eens samenzitten?